Jij vol vertrouwen bevallen en je kindje ontspannen geboren worden? Dit helpt!

Jij vol vertrouwen bevallen en je kindje ontspannen geboren worden? Dit helpt!

Ze was 36 weken zwanger en zat volop in de verhuizing. Ze durfde nauwelijks aan de bevalling te denken. De bevalling van haar oudste zoontje was zo traumatisch voor haar geweest, dat het jaren had geduurd voordat ze een tweede zwangerschap aandurfde. Ze maakte zich zorgen of dit kindje wel gezond zou zijn en niet teveel last van haar stress zou hebben. Ze wilde graag dat ik een Luisterkindafstemming voor haar ongeboren kindje zou maken. Dit wilde ik met liefde doen.

Aan haar stem door de telefoon voelde ik haar diepe angst voor de bevalling. Ik vroeg naar haar ervaring met haar oudste kind en hoorde hoe spannend die bevalling was geweest. Ik vertelde haar hoe een Journeyproces, een innerlijke reis, haar zou kunnen helpen om deze angstige ervaring alsnog te verwerken. Ik gunde haar zo een ontspannen bevalling van haar tweede kindje. Ze koos ervoor om dit met zichzelf aan te gaan. Eerst zou ik de Luisterkindafstemming maken.

Het kindje had het prima naar z’n zin in mama’s buik

Bij een Luisterkindafstemming maak ik op afstand contact met een diepe laag in het kind en luister ik open naar wat het te vertellen heeft. Het gesprek schrijf ik op voor de ouders.

Dit kindje vertelde dat hij zich veilig voelde in mama’s buik en het er goed naar zijn zin had. Hij begreep dat ze druk waren met de verhuizing en met alles klaar te maken en voelde de liefde van zijn ouders door alles heen. Verder gaf hij tips voor tijdens en na de bevalling en zei hij tegen zijn moeder dat ze haar schuldgevoel en angst mocht loslaten en deze bevalling met hem opnieuw en vrij mocht beleven.

Ze had tijdens de bevalling de rust en het vertrouwen ervaren

Een week later kwam zijn moeder voor een Journeyproces en hielp ik haar de gevoelens van angst, falen, verdriet, onmacht en schuldgevoel niet langer weg te stoppen. Door ze de ruimte te geven kwamen ze vrij en ervaarde ze opluchting en rust. We maakten in gedachten contact met de vrouw die ze tijdens haar eerste bevalling was en er ontstond een gesprek wat lucht gaf en waarna ze met milde ogen naar zichzelf kon kijken.Vol vertrouwen ging ze na afloop naar huis.

Nog geen week later belde ze dat de bevalling pittig was geweest, maar dat ze de pijn goed had kunnen dragen. Ze had rust en vertrouwen in zichzelf en in haar kindje ervaren. Zonder medicatie en ingrepen was ze op een natuurlijke manier bevallen. Het ging goed met haar zoontje en ze was heel dankbaar.

En dankbaar ben ik ook dat ik op deze manier ouders kan ondersteunen en kindjes kan helpen met een fijne start hier op aarde. Want de manier waarop je bent geboren, werkt door in je verdere leven. En het mooie is dat geboortetrauma geheeld kunnen worden, hoe jong of hoe oud je ook bent. Je zal je letterlijk herboren voelen.

 

Marline Wieggers-Schreuder, Psycholoog, Journeytherapeut, Luisterkindwerker

www.praktijkdewittesteen.nl

Comments (2)


  1. Prachtig als je de komst van een volgend kindje zo kan en mag ervaren!

  2. Marline Wieggers-Schreuder

    Ja mooi en bijzonder hè Mira.

leave your comment

Top