For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Advertentie details

Ik wil iets leren Opleiding

Opleiding Creatief Coachen

€900,00 (Fixed)

Description

Price : €900,00 (Fixed)
Type : Te koop
Date : 4 maart 2020
Condition : Dienst
Warranty : Niet van toepassing
Location : Fuutstraat 22, Dordrecht, Nederland

Voor wie is de opleiding Creatief Coachen bedoeld?
Deze opleiding Creatief Coachen is voor coaches, therapeuten en hulpverleners die echt veranderingen willen bewerkstelligen. Die mensen willen begeleiden om van denken naar voelen te gaan. Die efficiënter willen werken. Bovenal is deze opleiding voor mensen die niet alleen willen praten maar creatief met hun klanten willen werken. Het is voor mensen die individueel werken met mensen in de vorm van coaching/therapie. Tevens voor professionals die werken met verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld in de psychiatrie, de maatschappelijke opvang, de verslavingszorg, de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg. Herken jij jezelf hier in en word je hier blij van? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

In opleiding leer je hoe je holistisch en ervaringsgericht kunt coachen. Je leert om gebruik te maken van totale communicatie. Je leert om met creatieve methodes naar de kern van het probleem te gaan, het te doorvoelen en er vervolgens een andere, positievere ervaring voor in de plaats te zetten. De creatieve methodes die gebruikt worden zijn onder andere tekenen, schilderen, kleien, opstellingen, voice dialogue, lichaamsgericht werken en je uiten met de stem. Ook wordt er in de opleiding gebruik gemaakt van methodes uit NLP, familieopstellingen en energetisch werken.

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Je leert het vak van creatief coach, doordat je oefent op je mede-studenten en zij op jou. Daardoor ervaar je zelf wat het effect is van deze manier van werken. Je leert hoe je je eigen angsten, onzekerheden en traumatische ervaringen kunt overwinnen. Er komt een persoonlijke ontwikkeling op gang. Je groeit in wie jij bent. Alles wat jij zelf leert, kun jij anderen leren. Daarnaast leer je ook echt een vak. Je leert creatieve methodes, hoe ze toe te passen, welke materialen je wanneer kunt gebruiken en hoe jij naar aanleiding van de creatieve opdracht een coachend gesprek kunt voeren. Je krijgt feedback op jouw manier van coachen. Tevens leer je hoe je dit mooie vak in de wereld kunt zetten, hoe je dat in jouw werk kunt integreren of hoe jij als zelfstandig coach hiervoor kunt gaan staan. De opleiding is dus tweeledig: enerzijds gericht op persoonlijke ontwikkeling en anderzijds op een professionele ontwikkeling.

Thema’s welke aan bod komen

Naast ervaringsgericht werken zal er ook theoretische uitleg zijn. Een ieder krijgt ook een eigen reader waarin de verschillende theoretische achtergronden worden toegelicht. Er wordt gewerkt met een aantal thema’s:

 1. Theoretische uitgangspunten
 2. Creatieve methodes en materialen 
 3. Werken met angsten en lijfwerk 
 4. Werken met taal en gedichtjes 
 5. Innerlijk kindwerk 
 6. Voice dialogue 
 7. Familie opstellingen en relaties 
 8. Afsluiting en presentaties

Daarnaast komen er nog een aantal algemene thema’s aan bod zoals: “Hoe zet je dit werk in de wereld?”, “Welke structuur heeft een coachingsgesprek of een coachingstraject?” en “Welke materialen gebruik je wanneer?”

Eindpresentatie

Iedere deelnemer geeft de laatste opleidingsdag een eindpresentatie. Dat kan gaan over je eigen ontwikkeling of over je professionele ontwikkeling. In deze presentatie laat je op een creatieve manier zien welke stappen jij persoonlijk hebt gezet. Of je verzint een creatieve activiteit die je met de groep doet, zodat we jouw professionele ontwikkeling kunnen zien. Na iedere lesdag is het goed om voor jezelf een verslag te schrijven. Verder krijg je geen huiswerk. De opleiding wordt afgesloten met het uitreiken van het certificaat. Dit krijg je bij aanwezigheid van minimaal 7 lesdagen.

Kosten, plaats en tijdstip

De opleiding Creatief Coachen wordt gegeven op 8 zaterdagen of 8 dinsdagen aan de Fuutstraat 22 in Dordrecht.

De opleidingen worden gegeven van 10.00 uur tot 17.00 uur. De kosten voor de opleiding zijn € 900 inclusief reader, materiaal en is BTW-vrij.

De opleiding op zaterdagen vindt plaats op de volgende dagen: 

 • zaterdag 19-09-2020 
 • zaterdag 17-10-2020 
 • zaterdag 21-11-2020 
 • zaterdag 16-01-2021 
 • zaterdag 20-02-2021 
 • zaterdag 20-03-2021 
 • zaterdag 17-04-2021 
 • zaterdag 15-05-2021 

De opleiding op dinsdagen vindt plaats op de volgende dagen:

 • dinsdag 13-10-2020
 • dinsdag 24-11-2020 
 • dinsdag 15-12-2020 
 • dinsdag 19-01-2021 
 • dinsdag 23-02-2021 
 • dinsdag 23-03-2021 
 • dinsdag 20-04-2021 
 • dinsdag 25-05-2021

Kijk voor aanmelden voor deze opleiding op de website:

https://www.intenceopleidingen.nl/creatieve-opleidingen/korte-creatieve-therapie-opleiding/

Deze opleiding is zowel bij SKJ als bij Registerplein geaccrediteerd. Daardoor erkent de NFG deze opleiding ook en krijg je dus ook je accreditatie punten.

Delen op sociale media

Mention adforest.scriptsbundle.com when calling seller to get a good dealLocation
Vergelijkbare advertenties
Top